top of page
  • Stefanie Van Eeckhout

De BV en het financieel plan

Het vertrouwen in startende ondernemingen is door externe partijen vaak niet zo hoog. Deze vrees is niet onterecht. Uit onderzoek blijkt immers dat 1 op 3 binnen de 5 jaar het jammer genoeg niet overleeft.

Met de nieuwe vennootschapswetgeving die op komst is (vanaf 1 mei 2019) wordt de BV dé standaard vennootschapsvorm. Er is echter geen verplichting meer naar minimum kapitaal toe. Er wordt enkel opgelegd dat er een toereikend aanvangsvermogen moet zijn, wat betekent een vermogen dat toereikend is voor de bedrijfsactiviteit. De verplichting om het financieel plan op te stellen is er, maar dit moet niet openbaar gemaakt worden.

Er bestaat voor schuldeisers dus wel een risico dat het plan niet voldoende professioneel opgesteld is. Hierdoor kan het vertrouwen in startende ondernemingen vrij laag zijn en kunnen schuldeisers bijkomende persoonlijke waarborgen vragen van de oprichters.

Tip : laat u bijstaan door een expert voor de opmaak van een financieel plan. Het geeft niet alleen externe partijen, maar ook uzelf een realistisch beeld.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page